Solsegel - en snygg och effektiv lösning

Har du svårt att hitta en snygg lösning för att ge din uteplats lite skugga? Vi skulle rekommendera dig att titta lite närmare på solsegel. Solsegel är en relativt enkel lösning som kommer med stora fördelar. En av dessa är att ett solsegel bär en betydligt lägre kostnad än alternativen i form av exempelvis takmarkis eller parasoller. Gällande det senare så är solsegel dessutom betydligt enklare att sköta om.

Idag så är solen inte enbart en källa till njutning. Vi har sedan länge varit medvetna om att solen är farlig och att vi måste skydda oss själva. Exponerar vi oss för länge i ett för starkt solsken så kan vi drabbas av exempelvis hudcancer. Detta gäller särskilt för personer med en känsligare hud - och då i synnerhet för barn. Detta faktum gör att vi måste skydda oss bättre och att skuggan i många fall blir en vän under sommarens heta dagar. Ett solsegel blir då en perfekt lösning.

Enkelt att montera solsegel

Det bästa av allt är att att solsegel är väldigt enkelt att montera. Det som krävs är egentligen tre, fyra - eller fem, beroende på vilket solsegel man väljer - fästpunkter att fästa seglet i. Medföljer gör fästen och på det stora hela så är det bara att följa de instruktioner som medkommer. Fästpunkter kan här vara exempelvis husväggen, taket eller varför inte externa stolpar som man gräver ned i backen. Det beror helt på dina förutsättningar, hur pass story solsegel du väljer samt vilka övriga krav - exempelvis estetiska sådana - som du har.

Populära på förskolor

Man kan bland annat idag se att solsegel är populärt på förskolor runt om i Sverige. Har man sådana utplacerade på lekplatsen så ger man också barnen små oaser av skugga att vila i. Det ger, helt enkelt, ett perfekt skydd mot solen. I kombination med rätt kläder, en solhatt och solskyddskräm så kan man som förälder lämna sina barn med en större trygghet.

Spana in alla olika modeller av solsegel hos Riopool.

21 Feb 2021