Bo på Öland

Att semestra och turista handlar mycket om att släppa taget och ge sig själv chansen att prova på något nytt - både sett till miljö, till mat, till olika upplevelser och sett till den egna bekvämligheten. Det senare innebär emellertid inte att man inte ska unna sig att bo och leva på ett så bra sätt som möjligt. Tvärtom: under en semester så måste man ge sig själv chansen till njutning och själslig rekreation. Bor man sämre och känner att man inte trivs - ja, då är det också så att en väsentlig del av semestern blir förstörd då man, helt enkelt, går omkring och är missnöjd.

Lyckligtvis är detta något som man inte behöver riskera om man besöker Öland. Varför? Jo, för att det finns något för alla. Det finns finare hotell, det finns pittoreska och mysiga Bed & Breakfast, det finns vandrarhem, det finns härliga stugbyar och det finns, kanske framförallt, olika campingar att välja bland. Vad söker du, hur vill du bo på Öland - du kommer definitivt att finna exakt vad du söker och du kommer även att upptäcka att det boende du väljer inte spränger hela din semesterbudget.

Böda Camping - en del av folksjälen

För några år sedan så var Böda Camping något som enbart några få utvalda visste vad det var. Idag så är det nästan så att det handlar om en del av vår svenska folksjäl. På samma sätt som gällande Ullared så var det också ett program som skapade detta enorma tryck på campingen i fråga. I programmet kunde man följa olika gäster och deras små egenheter under semestern; allt i en rakt igenom inbjudande miljö där allt från härligt bad, god mat och spännande uppträdanden blandades.

En succé, och visst gav det en rättvis bild av vad man kan förvänta sig som campinggäst på denna mytomspunna plats. Var ute i god tid då du bokar. Det blir nämligen fullt snabbt och de bästa platserna går åt som smör i solsken. Annars rekommenderas ett besök under en dag eller en kväll. Det ångrar man aldrig.