Äta på Öland

Ingen semester är komplett utan god mat. Oavsett om det handlar om mat som intas i syfte att mätta hungriga barnmagar eller om att man som ett nyförälskat par vill äta en finare, romantisk middag så finns det lyckligtvis alternativ på Öland.

Här kan man i stort sett välja och vraka mellan de många restauranger som finns och man kan utan tvekan hitta något som passar den egna smaken. Även den person som står utrustad med en lite känsligare gom kommer definitivt att kunna lösa en biljett till en rakt igenom kulinarisk resa på Sveriges näst största ö.

På Öland finns massor av härliga cafeér, restauranger, gårdsbutiker och baren vars menyer är både spännande, unika och synnerligen tilltalande. Vad du än må vara sugen på så kommer du att hitta det du söker. Och du, på Öland går naturen och maten hand i hand. Det gäller både vid tillagningen och vid själva inmundigandet av maten i fråga som nästan alltid erbjuds i en naturskön miljö.

Två restaurangtips på Öland

Vi tänkte ge två stycken tips på restauranger som är väl värda ett besök om du har vägarna förbi Öland.

  • Hotell Borgholm Restaurang: På Hotell Borgholms Restaurang erbjuds du en spännande meny som ständigt förändras. Här serveras klassiska rätter tillagade med råvaror från Öland och där kärleken till maten alltid står i centrum. Det känns verkligen som gäst: varje tugga är att ta del av en stolt historia och detta oavsett vilken rätt man beställer.
  • Lammet & Grisen: Lammet & Grisen är nästan att anse som ett måste om du vill hitta det där lilla, lilla extra. Njut av en kväll som övergår i natt och där det inte sällan erbjuds allsång mellan tuggorna av helstekt lamm eller gris. För många är ett besök på Lammet & Grisen det man minns från sin Ölandssemester. Var ute i god tid för bokning. Denna skatt är tilltalande för de allra flesta!