Turista

Har man någonsin besökt Öland så återkommer man gärna. På Öland finns allt man kan begära i form av en spännande natur, härligt väder, utmärkta badstränder, lugn och ro, god mat och en tillgänglighet tack vare Ölandsbron. Allt detta skapar ett sug för att åter turista på Öland och för dem som ännu inte besökt Sveriges näst största ö kan vi bara ställa en fråga: varför?

Vårt råd är att man snabbt ställer om sina semesterplaner och i dessa även inkluderar ett besök på Öland. Det är nämligen ett beslut som man aldrig kommer att ångra.

Mer troligt är nämligen att man hädanefter - precis som de som tidigare besökt Öland - kommer att återkomma, år efter år efter år och där man slutligen ser Öland lite som ett andra hem. Detta oavsett var i Sverige man kommer ifrån.

Öland är lätt att förälska sig i och det handlar i de flesta fall om en kärlek som varar livet ut.

Två saker du inte får missa på Öland

Om vi ska ge två tips om vad du absolut inte får missa vid ditt Ölandsbesök så är följande två saker att räkna som måsten, enligt oss:

  • Långe Jan: Sveriges största fyr ligger på Öland och kallas för Långe Jan. Den står på Ölands södra udde och mäter hela 42 meter. För att ta sig till toppen måste man klara av 192 trappsteg. Räkna med en magnifik utsikt och med viss mjölksyra i benen.
  • Lerkaka Väderkvarnar: I Lerkaka hittar du de absolut vackraste och bäst bevarade väderkvarnar som finns kvar på Öland - kanske i hela Sverige? Kvarnraden i Lerkaka är bevarad från en svunnen tid på Öland då man hade ungefär 2000 väderkvarnar som samtliga malde mjöl som spannmål. Besök en del av vår svenska historia!