Dags att köpa julpresenter för ert företag?

Julpresenter är ett givet inslag i den anställdes liv på ett företag. Vi skulle inte dra det så långt att det är en fråga för huruvida man väljer att stanna kvar eller inte, men det är definitivt en fråga som gör skillnad i trivseln. I samband med jul vill - och förtjänar - man någonting.

Julpresenter och företag då, finns det något man ska tänka på? Det är svårt att vara personlig i samband med att man köper julklappar till anställda. Varken tid eller kraft finns för att man ska ge sig ut för en shoppingrunda dagarna före jul. Däremot finns det färdiga julpresenter att beställa som företag. Det finns paket som redan är framtagna, redo att beställa och sedermera dela ut.

Exempel på gångbara julpresenter

Företag som specialiserar sig på julpresenter har, så att säga, gjort jobbet åt ert företag redan. Vad kan man då köpa där? Det kan handla om presentkort. Det kan innebära att man köper köksgeråd - salt och peppar-kvarnar, köksknivar, julgodis, skärbrädor, grytor, finare stekpannor, julgodis företag - som alltid går hem.

Det kan även vara en idé att välja exempelvis färdiga hudvårdsserier eller exempelvis biobiljetter eller exklusiva badlakan. Listan kan, som synes göras lång.

Tänk på värdet och skatten

Det man ska tänka på gäller skatten. En julklapp får inte överstiga ett värde av 450 kronor inklusive moms (360 kronor exklusive moms). Man får heller inte ge pengar i handen, men däremot går det som sagt bra att överräcka ett presentkort. Detta under förutsättning att detta inte går att byta in mot kontanter.

Skulle en gåva vara dyrare än nämnda summor så är den skattepliktig från den första kronan. Det är det enda man ska hålla koll på, i övrigt är det bara att förgylla julen för alla anställda och visa företagets uppskattning.

12 okt 2020