Dags att investera i solceller?

Vilken är den energikälla som är mest intressant för oss svenskar? En nyligen genomförd undersökning talar ett tydligt språk i den här frågan. Så många som sju av tio stycken skulle välja solceller om de hade möjlighet att välja.

Det är också ett val som många har att göra, men där man på förhand förkastar detta som en följd av att man a) tror att det är för dyrt och B) tror att det handlar om en segdragen process. Ingen av dessa farhågor är sanna.

Det fina med dagens teknik är att solceller numera passar på väldigt många hus. Visst, läget spelar fortfarande en roll - men inte alls lika stor som förr. Vad gäller installationen så är inte heller den något att vara rädd för. Rätt företag kan vara med dig hela vägen - från undersökning, vidare till installation av dina solceller och hela vägen fram till dess att anläggningen är igång. Priset är, i jämförelse med andra alternativ, fullt rimligt - och något som betalar igen sig i takt med tiden.

solceller

Sälj överskottet vidare och tjäna pengar

Solceller nämligen två ekonomiska fördelar. Den ena är att du får en billigare driftkostnad och sänker dina kostnader för el och uppvärmning redan från dag ett. Den andra fördelen är att du kan sälja överskottsel vidare och därmed också tjäna pengar.

Summerar man allt detta så finns det egentligen bara en fråga. När är det dags att ta steget och kontakta ett företag som kan hjälpa dig att installera solceller på ditt hus? Det finns ingen som helst anledning att vänta.

8 apr 2020